De landelijke organisatie Triënnale zet in september de noordelijke gemeenten langs de Waddenzee in de schijnwerpers en heeft de organisatie van Tsjerkepaad in Berltsum gevraagd de Koepelkerk open te stellen met een bijzonder programma.

De Koepelkerk is een zeer markant bouwwerk uit 1779 langs de 11-stedenroute in Fryslân. De kerkklokken die bij deze kerk en haar voorganger horen, hebben een verhaal dat zich laat lezen als een roman over een liefdespaar dat op wrede wijze gescheiden werd van elkaar. Wat zou er mooier zijn om deze geliefden weer eens te laten samenklinken met begeleiding van het gerestaureerde orgel uit 1780.

De operazanger en regisseur Albert Bonnema heeft dit verhaal gebruikt voor een muziektheaterstuk, uitgevoerd in 2018 tijdens de manifestatie Culturele Hoofdstad. Veel professionele zangers en musici en met amateurs uit de regio hebben dit uitgevoerd. Hiervan is een professionele film gemaakt. U kunt daarvan genieten in de Koepelkerk op de zaterdagen 16, 23 en 30 september alle dagen om 13.30 en 15.30 uur. De toegang is gratis.

Contactpersoon Durk Osinga; tel. 06-17146134; durkosinga@upcmail.nl